Almanya vizesi Almanya’da ne kadar kalacağınıza, Almanya’ya ne amaçla gideceğinize ve pasaportunuza göre deşiklik göstermektedir. Almanya vize başvurusu için ilk olarak pasaport gerekmektedir. Söz konusu Almanya pasaportları kendi içlerinde farklılık gösterir. Bordo, yeşil, gri, kırmızı ve siyah (diplomatik) pasaportlar gibi. Eğer söz konusu pasaportlar içinden sizin pasaportunuz bordo pasaport ise o halde Almanya için bir buçuk aya kadar olan seyahatlerde acentelere başvuru yapabilirsiniz. Fakat bordo değil de gri ya da yeşil pasaporta ya da diğer pasaportlardan birine sahipseniz o halde 6 ayda bir, bir buçuk aya kadar Almanya ziyaretinde bulunabilirsiniz. Yukarıda bahsedilenler görüldüğü üzere bir buçuk aylık Almanya ziyareti için geçerli fakat aksi bir durumda yani bir buçuk aydan daha uzun bir süre için Almanya’ya gitmeyi düşünüyorsanız o zaman başvurunuzu acenteye değil direk Almanya Büyükelçiliği’ne veya konsolosluğuna yapmanız gerekir.
Seyahate göre değişkenlik gösteren Almanya vize başvurusu türleri yapılan bildiriye göre kısa süreli Almanya seyahatleri için C tipi, uzun süreli Almanya seyahatleri için ise B tipi vize gerektirmektedir. Kısa süreli yani C tipi vize, tedavi, faaliyetler, ticari, araştırma, ziyaret, eğitim, resmi, konferans, spor etkinliği, turistik ve benzeri amaçlı seyahatlerde geçerli olmaktadır. Eğer Almanya sizin için başka bir ülkeye geçişte kullanacağınız bir köprü olacaksa o zaman da devreye A tipi Almanya vizesi girmektedir.
Takdir edesiniz ki Almanya vize başvurusu için sadece pasaport yeterli olmamaktadır. Pasaportun yanı sıra birtakım farklı evraklar da söz konusudur. Bunlardan biri de Almanya vizesi için doldurmanız ve akabinde ibraz etmeniz gereken başvuru formudur. Bahsi geçen başvuru formu Türkçe olmasının yanı sıra Almanca olarak da büyük harflerle ve tabi ki eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Ayrıca başvuru formu dışında bir de biyometri denilen bir işleme tabi olunmalıdır. Tabi bu işlem 12 yaş altı kişiler için geçerli değildir. Bir de 60 Euro kadar vize harcı söz konusu olmaktadır ki bunun yanında kargo, hizmet bedeli ve biyometri için de birtakım masraflar söz konusudur.
Bir önceki yazımız olan Yunanistan Vizesi Talepleri başlıklı makalemizde Yunanistan Vize, Yunanistan Vize Fiyatları ve yunanistan vizesi başvuru hakkında bilgiler verilmektedir.
Yorum yap