Yunanistan Vizesi Hakkında Her Şey

Yunanistan Vizesi Hakkında Her Şey

vatikan-vizesi-400x225

Bilindiği gibi Avrupa ülkeleri arasında imzalanan Schengen Antlaşması sonrasında bir Schengen Bölgesi oluşturulmuştur. Schengen Bölgesi içerisinde yer alan ülkelerden birisi de Yunanistan’dır. Yunanistan vizesi; Schengen vizesi ve Ulusal vize olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Schengen vizesi 90 günü aşmayan ziyaretleriniz için Schengen Bölgesi’nde yer alan ülkeler arasında geçerli bir vizedir. Kısacası 90 günü aşmayan ziyaretlerinizde ilk gideceğiniz ülkeden Schengen vizesi almak 90 gün içerisinde Schengen Bölgesi’ndeki ülkelerin kendi kontrollerine bağlı olarak vizesiz giriş-çıkış yapabilme hakkı sağlamaktadır. 90 günden daha uzun ziyaretleriniz, çalışma, eğitim görme veya Yunanistan’a taşınma durumlarında ise Yunanistan sizden Ulusal vize almanızı istemektedir.

Yunanistan vizesi için başvurunuzu çeşitli aracı şirketler üzerinden yapabileceğiniz gibi şahsen Yunanistan Büyükelçiliği’ne veya Yunanistan Konsolosluğu’na giderek de yapabilirsiniz. Schengen vize için başvuru yaparken gereken ve genel geçerliliği olan belgeleri kısaca şöyle sıralayabiliriz. Doldurulmuş ve imzalanmış bir başvuru formu, son 10 yıl içerisinde verilmiş en az iki sayfası boş ve ziyaret sürenizin bitiminden sonraki üç ay boyunca geçerli olan bir pasaport, yakın zamanda çekilmiş biyometrik fotoğraf, vize ücreti. Bu belgelere ek olarak destekleyici belge niteliğindeki belgeler ise; gidiş-dönüş bilgileri, konaklanacak yer ile ilgili bilgiler ve son üç aya ait hesap hareketlerinin yer aldığı banka hesap dökümü şeklinde sıralanabilir. Başvuru sahibinin maaşlı çalışan, çiftçi, emekli, işletme sahibi, öğrenci, 18 yaşın altında olma gibi durumlardan kendine ait olan durumu gösteren bir belge sunması da gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin acil bakım, hastaneye yatma, vefat etme gibi durumlar için bir seyahat sigortası yaptırması gereklidir. Bu seyahat sigortasının minimum 30 bin Euro değerinde olması ve tüm seyahat boyunca Schengen Bölgesi içerisinde geçerli olması gerekmektedir.

Gerekli görülmesi durumunda Yunanistan Büyükelçiliği’nin veya Yunanistan Konsolosluğu’nun ilave bilgi ve belge sunulmasını isteyebileceği ya da başvuru sahibinden bir görüşme talebinde bulunabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Yunanistan vizesi için başvuru yaparken planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün önce başvuru yapılması Büyükelçilik ve Konsolosluklar tarafından tavsiye edilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Yunanistan Vize Fiyatları Değişiklikleri, Kolaylıklar İçin başlıklı makalemizde Vize, Yunanistan Vize ve Yunanistan Vize Fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili mesajlar

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir